Groentepakket

De Pakketten

De planning van de groente-tuin is ontworpen om wekelijks 5 tot 7 verschillende groenten te kunnen oogsten voor 27 weken. Het pakket bevat voldoende groenten voor ± 4 maaltijden.

De inhoud van de pakketten is als volgt:

  • Iedere week een salade, genoeg voor één grote salade of een aantal kleine
  • Maximaal 1 bladgroente: spinazie, andijvie en paksoi zijn bijvoorbeeld lekkere bladgroentes. Deze blijven minder lang goed, dus is het niet handig om deze voor meerdere maaltijden mee te geven
  • 1 à 2 smaakmakende groentes: bijvoorbeeld radijs, knoflook en bosui zijn heerlijk, vooral voor de smaak.
  • 2 à 3 “basis groenten”: denk hierbij aan broccoli, courgette, aubergine, wortels, bieten, bonen en erwten etc. Deze zijn normaal gesproken ook langer houdbaar. De meeste basis groenten kunnen een week of langer worden bewaard.

De teeltplanning is op deze structuur afgestemd, omdat we de seizoenen volgen en de natuur niet te voorspellen is, kan het af en toe afwijken. We proberen zo veel mogelijk wisselende groenten aan te bieden. Daarbij zijn we natuurlijk wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Iedere week ontvangt u als lid een nieuwsbrief met informatie over de tuin en recepten die bij het wekelijks pakket passen.


Een aantal voorbeelden van hoe het pakket er uit zou kunnen zien:


Vroeg(half mei, half juni)  Midden (half juni, september)   Laat (oktober, november)


Bij elk pakket zit ook een bosje kruiden, denk hierbij aan kruiden zoals: koriander, peterselie, dille, basilicum, tijm en rozemarijn etc.


Er kan gekozen worden uit 2 pakketten, het kleine pakket is bedoeld voor ± 2 personen en het grote pakket voor ± 4 personen. In het vroege seizoen kunnen de pakketten iets kleiner zijn, in het midden en late seizoen zijn de pakketten wat groter.Prijzen en Afhalen

De prijs voor een klein pakket (± 2 personen) is €13,- per week. De prijs voor een groot pakket  (± 4 personen) is €20,- per week. Wij werken met abonnementen. Dit betekent dat u aan het begin van het seizoen of in overleg in termijnen uw lidmaatschap betaalt voor 27 weken. Dit start de week van 20-05-2024 t/m de week van 18-11-2024. Met vakanties is het mogelijk om uw pakket door te geven aan vrienden, familie of buren.

Wij hebben 2 afhaalmomenten in de week. Dit zijn dinsdag- en vrijdagmiddag vanaf 14:00.

Neem contact met ons op via de mail of telefoon voor eventuele vragen. 

Voor dit seizoen zitten we vol. Vul het aanmeldformulier in als u op de wachtlijst geplaatst wilt worden voor volgend jaar en als er een plekje vrijkomt dit seizoen. Volgend jaar gaan wij uitbreiden en zullen we meer plekken hebben.